ΝΠΤ - Αντίφα

Πορτοκαλί = Σχόλια ΜΑΝΔΥΑΣ  |  Κίτρινο = Διορθώσεις ΜΑΝΔΥΑΣ  |  Κυανό = Σύνδεσμοι

Να διαβάζετε πάντα με κριτική σκέψη και ανοιχτό μυαλό. Ερευνήστε όλες τις απόψεις και διασταυρώστε όσα περισσότερα μπορείτε.
Η ΜΑΝΔΥΑΣ δεν ευθύνεται αλλά ούτε και συμφωνεί απαραίτητα για το / με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτώνται.
Διαβάστε περισσότερα στους Γενικούς Κανόνες


Να διαβάζετε πάντα με κριτική σκέψη και ανοιχτό μυαλό. Ερευνήστε όλες τις απόψεις και διασταυρώστε όσα περισσότερα μπορείτε.
Η ΜΑΝΔΥΑΣ δεν ευθύνεται αλλά ούτε και συμφωνεί απαραίτητα για το / με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτώνται.
Διαβάστε περισσότερα στους Γενικούς Κανόνες


Ο Πρόεδρος Τραμπ είχε σταυρωθεί από τα μεγάλα ΜΜΕ μέσα λίγες εβδομάδες μετά από τη διοργάνωση αυτοσχέδιας συνέντευξης Τύπου και δήλωσε ότι υπήρξε «φταίξιμο και από τις δύο πλευρές» για τη βία στο Σαρλότσβιλ (Charlottesville) που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός αντι διαδηλωτή. Οι παρατηρήσεις κατέληξαν στο να διαλύονται τα περισσότερα από τα συμβουλευτικά συμβούλια του Τραμπ, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος σε ολόκληρη τη χώρα παρέπεμψε στην ευκαιρία να αποστασιοποιηθεί από τη διοίκηση και αύξησε τις κλήσεις του CNN για διαδικασίες επιβολής.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η παράδοση του Τραμπ πιθανότατα θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο ελκυστική, το υποκείμενο μήνυμα φαίνεται να αποδεικνύεται πιο ακριβές με κάθε μέρα και κάθε νέο ξέσπασμα της βίας των Αντίφα.

Όπως επισημαίνει σήμερα η Politico, οι μελέτες του FBI και της Υπηρεσίας Εγχώριας Ασφάλειας, που είχαν αναφερθεί προηγουμένως, διαπίστωσαν ότι «ομάδα αναρχικών εξτρεμιστών», όπως οι Αντίφα, ήταν οι «κύριοι ηθικοί αυτουργοί βίας σε δημόσιες συναθροίσεις», αρχής γενομένης τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2016, όταν δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά οι εκθέσεις.

Οι ομοσπονδιακές αρχές προειδοποιούν τους κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους από τις αρχές του 2016 ότι οι αριστεροί εξτρεμιστές που είναι γνωστοί ως «Αντίφα» γίνονται όλο και πιο εριστικοί και επικίνδυνοι, τόσο πολύ ώστε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να χαρακτηρίζει επισήμως τις δραστηριότητές τους ως «εγχώρια τρομοκρατική βία», και εμπιστευτικά έγγραφα επιβολής του νόμου που έχουν αποκτηθεί από την POLITICO.

Προηγουμένως μη αναφερόμενα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2016, οι αρχές πίστευαν ότι οι «αναρχικοί εξτρεμιστές» ήταν οι κύριοι ηθικοί αυτουργοί της βίας σε δημόσιες συγκεντρώσεις εναντίον μιας σειράς στόχων. Κατηγορήθηκαν από τις αρχές για επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας, της κυβέρνησης και των πολιτικών θεσμών, μαζί με τα σύμβολα του «καπιταλιστικού συστήματος», του ρατσισμού, της κοινωνικής αδικίας και του φασισμού, σύμφωνα με μια εμπιστευτική αξιολόγηση πληροφοριών από το DHS και το FBI.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της αστυνομίας σημείωσαν ότι η άνοδος της βίας των Αντίφα αλληλοεπικαλύφθηκε τέλεια με την εκστρατεία του Τραμπ καθώς έκαναν εμφανίσεις διαδήλωση μετά από διαδηλώση για να προκαλέσουν το χάος … κάνοντάς το να φαίνεται σαν να φταίνε οι βίαιοι και ρατσιστές υποστηρικτές του Τράμπ.

Ήταν κατά την περίοδο αυτή [καθόσον η εκστρατεία Τράμπ ξεκινούσε] όπου πραγματικά γίναμε ενήμεροι γι’ αυτούς.

, δήλωσε ένας ανώτερος υπάλληλος επιβολής του νόμου που εντοπίζει τους εγχώριους ακροίους σε μια πολιτεία που έχει γίνει η πρώτη γραμμή στις συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων.

Αυτοί οι αντίφα τύποι εμφανίζονταν με όπλα, ασπίδες και κράνη μοτοσυκλετών και απλώς χτυπούσαν αλύπητα τους ανθρώπους. … Χρησιμοποιούν μολότοφ, ξεκινούν πυρκαγιές, ρίχνουν βόμβες και σπάνε παράθυρα.

Σχεδόν αμέσως, οι δεξιόστροφοι στόχοι των αντιφασιστών άρχισαν να αντεπιτίθονται, φέροντας ολοένα και μεγαλύτερα όπλα και εκκινόντας απρόκλητες δικές τους επιθέσεις, δείχνουν τα έγγραφα και οι συνεντεύξεις. Και οι ακραίοι και από τις δύο πλευρές χρησιμοποιούν τις αντιπαραθέσεις, ειδικά από το Σάρλοτσβιλ (Charlottesville), για να προσλάβουν άνευ προηγουμένου αριθμό νέων μελών, να συγκεντρώσουν χρήματα και να απειλήσουν περισσότερες αντιπαραθέσεις, λένε.

Όλοι αναρωτιούνται: «Τι θα κάνουμε; Πώς θα το αντιμετωπίσουμε;»

, δήλωσε ο ανώτερος υπάλληλος επιβολής του νόμου της πολιτείας.

Κάθε φορά που έχουν μια από αυτές τις διαμαρτυρίες όπου και οι δύο πλευρές φέρνουν όπλα, υπάρχουν σφιγκτήρες που σφίγγουν στον κόσμο μου. Τα συναισθήματα φτάνουν ψηλά και τα δάχτυλα τρεμοπαίζουν στη σκανδάλη.

Όπως θα θυμάστε πιθανότατα, ένα τέτοιο γεγονός ήρθε τον Ιούνιο του 2016, όταν οι Αντίφα εμφανίστηκαν σε μία διαδήλωση στο Σακραμέντο και άρχισαν να επιτίθονται βίαια στους διαδηλωτές με καλάμια και μαχαίρια. Φυσικά, με το όλο θέμα που να έχει καταγραφεί σε βίντεο, είναι αρκετά σαφές ποιοι ήταν οι υποκινητές της βίας.

Ορισμένες από τις εκθέσεις πληροφοριών του DHS και του FBI άρχισαν να επισημαίνουν τους διαδηλωτές των αντίφα πριν από τις εκλογές. Σε μία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κομμάτια της οποίας διαβάστηκαν στο POLITICO, ο DHS μελέτησε τις «πρόσφατες βίαιες συγκρούσεις … σε νόμιμα οργανωμένες εκδηλώσεις υπέρμαχων της λευκής ανωτερότητας», συμπεριλαμβανομένης και μίας διαδήλωσης του Ιουνίου 2016 στο Καπιτώλιο της Καλιφόρνια στο Σακραμέντο που διοργάνωσε το Παραδοσιακό Εργατικό Κόμμα και η θυγατρική του, Σκινχεντς της Χρυσής Πολιτείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αντι-διαδηλωτές που συνδέονται με τους αντίφα και συνεργαζόμενες ομάδες όπως τους  «By Any Means» (Με Οποιοδήποτε Μέσο) επιτέθηκαν, προκαλώντας ταραχή, μετά την οποία νοσηλεύτηκαν τουλάχιστον 10 άτομα, μερικά με τραυματισμούς μαχαιρώματος.

Στο ράλι του Σακραμέντο, αντιπρόσωποι των αντίφα ήρθαν να αναζητώντας βία και «συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες που υποδεικνύουν τον επαγγελματισμό του προ-επιχειρησιακού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης carpools για να ταξιδεύουν από διαφορετικές τοποθεσίες, αυξάνοντας τα χρήματα με εγγύηση για προετοιμασία για συλλήψεις, ομάδες αντανίχνευσης των υπαλλήλων επιβολής του νόμου, τριών ανθρώπων, χρησιμοποιώντας ραδιόφωνα χειρός για επικοινωνία και συντονίζοντας την εκδήλωση μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης

, ανέφερε η έκθεση του DHS.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η Καλιφόρνια. Όπως σημειώνει το FBI και το DHS, η ομάδα των Αντίφα λειτουργεί πολύ σαν τρομοκρατικές κυψέλες με αποσυνδεδεμένες ομάδες σε όλη τη χώρα.

Ακόμη και πριν από το Σάρλοτσβιλ, δεκάδες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εκατοντάδες ανθρώπων και από τις δύο πλευρές εμφανίστηκαν σε γεγονότα στο Τέξας, την Καλιφόρνια, το Όρεγκον και αλλού, με όπλα και ψάχνοντας για σύγκουση. Στην πρωτεύουσα του Τέξας του Ώστιν, ένοπλοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους υποστηρικτές του Τράμπ και τις λευκές ομάδες σε αρκετές πρόσφατες συγκεντρώσεις και έπειτα επιτέθηκαν σαν σμήνος στην αστυνομία σε μια επιτυχημένη προσπάθεια να τους σταματήσουν να κάνουν συλλήψεις.

Η Καλιφόρνια έχει γίνει ένα ακόμη πεδίο μάχης, με βίαιες συγκρούσεις στο Μπέρκλεϊ, το Σακραμέντο και την Όραντζ Κάουντι (Orange County) που οδηγούν σε πολυάριθμους τραυματισμούς. Και αντι-διαδηλωτές των αντίφα ξεκίνησαν επιθέσεις σε δύο προηγούμενες συγκρούσεις στο Σάρλοτσβιλ, σύμφωνα με τις εκθέσεις επιβολής του νόμου και τις συνεντεύξεις.

Πιο πρόσφατα, οι ομάδες αντίφα, οι οποίες ορισμένοι περιγράφουν ως Δίκτυο Αντιφασιστικής Δράσης, εξελίχθηκαν από τις αριστερές αντι-κυβερνητικές ομάδες όπως το «μαύρο μπλοκ», οι διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα και φορούσαν μάσκες που προκάλεσαν βία σε γεγονότα όπως στο Σιάτλ το1999 σε Διαδηλώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ηγέτη και ιεραρχία, αλλά οι αρχές που τους παρακολουθούν πιστεύουν ότι είναι οργανωμένοι μέσω αποκεντρωμένων δικτύων κυττάρων που συντονίζονται μεταξύ τους. Συχνά, περνούν εβδομάδες προγραμματισμού για βία σε επερχόμενες εκδηλώσεις, σύμφωνα με την έκθεση του DHS του Απριλίου του 2016 και του FBI με τίτλο «Σύγκριση βάσης των αμερικανικών και ξένων αναρχικών εξτρεμιστικών κινήσεων».

Δεκάδες ένοπλες αντιφασιστικές ομάδες προέκυψαν, συμπεριλαμβανομένης αυτής των Ρέντνεκ (Redneck) και οι Κόκκινες Φρουρές, σύμφωνα με τις εκθέσεις και τις συνεντεύξεις. Μία έκθεση από τις αρχές του Νιου Τζέρσεϋ ανέφερε ότι αυτοπροσδιοριζόμενες ως ομάδες αντίφα έχουν εγκατασταθεί σε πόλεις η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια, το Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο.

Εν τω μεταξύ, ακόμη και την άνοιξη του 2016, το FBI είχε ήδη ξεκινήσει να ανησυχεί αρκετά για τους Αντίφα ώστε να αρχίσουννα διερευνούν ταξίδια ακτιβιστών στο εξωτερικό λόγω ανησυχίας ότι συντόνιζαν με τους ευρωπαίους αναρχικούς να εκτελέσουν μεγάλους βομβαρδισμούς στις ΗΠΑ

Μέχρι την άνοιξη του 2016, οι αναρχικές ομάδες είχαν γίνει τόσο επιθετικές, μεταξύ των οποίων έκαναν ένοπλες επιθέσεις εναντίον ατόμων και μικρών ομάδων αντιληφθέντων ως εχθρών, ώστε οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι να ξεκινήσουν μια παγκόσμια έρευνα με τη βοήθεια της κοινότητας υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αξιολόγηση του DHS και του FBI.

Ο σκοπός της έρευνας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Απριλίου 2016: Να προσδιοριστεί εάν οι αναρχικοί με έδρα τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να διαπράττουν τρομοκρατικές επιθέσεις όπως οι ομόλογοί τους σε «ξένα ακραία αναρχικά κινήματα» στην Ελλάδα, την και το , ενδεχομένως στα συνέδρια Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών εκείνο το καλοκαίρι.

Μερικοί από τους αντιφασιστές έχουν πάει στο εξωτερικό για να εκπαιδεύσουν και να αγωνιστούν με συναδέλφους αναρχικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων με έδρα την που αγωνίζονται το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με συνεντεύξεις και αποσπάσεις στο Διαδίκτυο.


Πηγή: Ζίρο Χέντζ (Zero Hedge)

Μετάφραση: ΙΚΑΡΟΣ


Η αντιγραφή και ανάρτηση του άρθρου από / σε άλλα ιστολόγια υπάγεται στη Δημιουργική Αδεια Αστικών Τάξεων και επιτρέπεται αρκεί να τηρούνται οι όροι της ΜΑΝΔΥΑΣ.
Βλέπε Γενικούς Κανόνες

Θέλεις να προωθήσεις τα άρθρα του ιστολογίου σου ΔΩΡΕΑΝ; Θέλεις να βοηθήσεις στην ανάρτηση άρθρων, να συμμετέχεις στην αρθρογράφηση, ή να μας βοηθήσεις στη μετάφρασή τους; Θέλεις ξεχωριστά προνόμια στη ΜΑΝΔΥΑΣ; Τότε επικοινώνησε μαζί μας!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοσίευση σχολίου